Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

13 Μαΐ 2014

Πρωτοβουλίες Σημίτη για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς

Στην ανασύνθεση της κεντροαριστεράς επιμένει, σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος από το παρασκήνιο ή και από το προσκήνιο αναμένεται να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες μετά τις ευρωεκλογές, παρά το αδιέξοδο που οδηγήθηκε η κίνηση των «58». Ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί ότι η κεντροαριστερά δεν μπορεί να εκφράζεται από κόμματα που θα λάβουν 5% ή και 7%, ούτε μπορεί με τη σημερινή της μορφή να οδηγηθεί στις εθνικές εκλογές.
Κατεύθυνση για Ελιά
Ήδη, έχει δώσει παντού κατεύθυνση οι οπαδοί του να ψηφίσουν Ελιά στις ευρωεκλογές, πλην όμως πιστεύει ότι στην ανασύνθεση της κεντροαριστεράς θα πρέπει να συμμετάσχουν και η ΔΗΜΑΡ, όσοι από την κίνηση των «58» δεν συμμετέχουν στην Ελιά, ανένταχτοι του εκσυγχρονιστικού μπλοκ, αλλά και το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη. Ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί ότι η ΝΔ οδηγείται όλο και πιο δεξιά, ενώ δεν θεωρεί αξιόπιστη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επαναδραστηριοποίηση
Ουδείς γνωρίζει πώς μπορεί να δραστηριοποιηθεί αμέσως μετά τις ευρωεκλογές ο πρώην πρωθυπουργός, όμως δεν περνά απαρατήρητη η επαναδραστηριοποίησή του λίγες μόνο μέρες πριν από αυτές. Χθες στο Βήμα δημοσίευσε άρθρο του, με το οποίο τονίζει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συμμετάσχει στις επερχόμενες μεταβολές στην ΕΕ αν θέλει να κατοχυρώσει τα συμφέροντά της και συμβουλεύει η χώρα μας να συγκεκριμενοποιήσει στόχους, σχέδια και συμμαχίες.

Παρουσίαση βιβλίου την Τετάρτη στο Μάντσεστερ
Την Τετάρτη, μάλιστα ο Κώστας Σημίτης παρουσιάζει το βιβλίο του «Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους» (The European debt crisis) σε ακαδημαϊκό κοινό και φοιτητές σε ειδική εκδήλωση σε πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Η αγγλική έκδοση βασίζεται στο βιβλίο του Κώστα Σημίτη «Ο εκτροχιασμός», βελτιωμένη και εμπλουτισμένη με νέα στοιχεία που έχουν στο μεταξύ προκύψει και προσαρμοσμένη ώστε να απευθύνεται στο αγγλόφωνο κοινό.

Ο συγγραφέας, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του, αναλύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελληνικού χρέους , ενώ, παράλληλα, υπογραμμίζει τους λόγους που αυτό συνδέεται στενά με την ΕΕ και τις πολιτικές ενοποίησής της. Εκφράζει, ιδιαίτερα, την άποψη ότι το πρόβλημα ήταν και παραμένει η απροθυμία των ευρωπαϊκών ελίτ να επεξεργαστούν ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο πραγματικής σύγκλισης των πιο πλούσιων χωρών της ΕΕ με την περιφέρεια. Υποστηρίζει, επίσης, ότι η χρηματοοικονομική πειθαρχία από μόνη της δεν μπορεί να φανεί αποτελεσματική, αλλά απαιτείται, παράλληλα, οικονομική διακυβέρνηση και πολιτική ενοποίηση στην κατεύθυνση της αειφόρου οικονομικής ανάπτυξης.





ΠΗΓΗ real.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου