Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

20 Απρ 2014

Μην «πυροβολείτε» τη χοληστερίνη το Πάσχα!

«Ούτε την υγεία, αλλά ούτε και τη γραμμή σας θα βλάψετε ανεπανόρθωτα, αν το ρίξετε έξω στο φαγητό για 2-3 ημέρες», λένε οι ειδικοί. Η χοληστερίνη σας μπορεί για λίγο να «χτυπήσει κόκκινο» και ίσως η ζυγαριά σας να δείξει κάτι παραπάνω, αλλά θα έχετε... τηρήσει τις παραδόσεις. Φτάνει, βέβαια, να ακολουθήσετε μετά ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο. 

Για να ξέρετε πού «βαδίζετε», το Vita σάς παρουσιάζει, με τη βοήθεια των ειδικών, τις θερμίδες, το λίπος και τη χοληστερίνη που έχουν τα πιάτα του παραδοσιακού πασχαλινού τραπεζιού. Ως συνήθως, τα πιο «αμαρτωλά» είναι και τα πιο νόστιμα... 


ΠΙΑΤΑ
ΘΕΡΜΙΔΕΣ (Kcal)
ΛΙΠΟΣ (γρ)
ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ (mg)
1 βαθύ πιάτο μαγειρίτσα (350 γρ.)
670
49
660
1 αυγό
80
5
215
2 κουταλιές τζατζίκι (πλήρες γιαούρτι)
80
7
7
1 κομμάτι τυρί φέτα (50 γρ.)
125
12
35
Πατάτες φούρνου, ψημένες με ελαιόλαδο, χωριστά από το κρέας (1 μερίδα, 250 γρ.)
555
21
0
Τηγανητές πατάτες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο (1 μερίδα, 145 γρ.)
343
15
0
1 κομμάτι κοκορέτσι (100 γρ.)
157
9
107
Ψητό αρνί μπούτι (1 μερίδα, 100 γρ.)
-
-
-
με πέτσα
316
26
110
χωρίς πέτσα
191
8
65
Ψητό αρνί ωμοπλάτη (1 μερίδα, 100 γρ.)
-
-
-
με πέτσα
316
26
110
χωρίς πέτσα
196
11
78
Ψητό κατσίκι μπούτι (1 μερίδα, 100 γρ.)
-
-
-
με πέτσα
186
5,8
81,9
χωρίς πέτσα
133
2,6
53,3
Ψητό κατσίκι ωμοπλάτη (1 μερίδα, 100 γρ.)
-
-
-
με πέτσα
220
8,4
90
χωρίς πέτσα
137
3,5
64

Η πράσινη, 
πυροσβεστική λύση!
Οι φυτικές ίνες των λαχανικών εμποδίζουν την απορρόφηση ενός ποσοστού της χοληστερίνης από τον οργανισμό. Γι’ αυτό, μαζί με το κρέας καταναλώνετε μεγάλη ποσότητα σαλάτας, χωρίς πολύ λάδι και, φυσικά, χωρίς τυρί. Προτιμήστε σαλάτα μαρούλι με άνηθο και κρεμμυδάκια, αγγουροντομάτα με πιπεριά, πολίτικη με λάχανο, καρότο και μαϊντανό, και γενικά φρέσκες σαλάτες με ποικιλία λαχανικών. 

Μπείτε στον ίσιο δρόμο μετά…
«Ακόμη κι αν η χοληστερίνη σας είναι “τσιμπημένη”, μην αντισταθείτε στους “πειρασμούς” του πασχαλινού τραπεζιού», λέει ο κ. Μανόλης Καλλιέρης, διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Metropolitan». Φροντίστε μόνο να ακολουθήσετε μετά ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε φρούτα και λαχανικά, ψάρι και κοτόπουλο, αλλά φτωχό σε κόκκινο κρέας, πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα, γλυκά, αυγά, και αντικαταστήστε το βούτυρο με ελαιόλαδο. H χοληστερίνη σας σταδιακά θα επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα.




http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου