Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

3 Ιουλ 2012

Στ.Λειβαδίτης: Το άδικο του Τσιμεντ-άδικου!


Με αφορμή το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων, της Δευτέρας 2/7/2012, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

1)Για το θέμα των Τσιμέντων Χαλκίδας.
Εργαζόμενοι και πρώην εργαζόμενοι στην επιχείρηση βρίσκονταν στο ακροατήριο αλλά και στα έδρανα του Συμβουλίου, εκπρόσωποι κατοίκων και απλοί πολίτες επίσης έδωσαν το παρών και αυτό δείχνει τη μεγάλη ανησυχία που επικρατεί στην κοινωνία της πόλης.

Αν θέλουμε να πετύχουμε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα, χρειάζεται μια αφύπνιση και ενεργοποίηση των πολιτών, δηλαδή όλων μας και όχι αντιμετώπιση του θέματος μόνο με τα γνωστά μέσα, ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου, ερώτηση στη Βουλή κλπ.


Είναι ανάγκη να συνταχθεί μια κοινή επιστολή, ένα ψήφισμα, στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά να δοθεί στη δημοσιότητα και να διατίθεται από τις σελίδες στο ίντερνετ του Δήμου Χαλκιδέων και άλλων φορέων και να ζητείται, από όσους το επιθυμούν, η μαζική αποστολή e-mail, φαξ τόσο στις σελίδες της ιδιοκτήτριας εταιρείας, προς τους διευθυντές και άλλους υπεύθυνους τομεάρχες ανάπτυξης της, το υπουργείο Περιβάλλοντος, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον κάθε ένα Περιφερειακό Σύμβουλο ξεχωριστά, επίσης τους έλληνες βουλευτές και ευρωβουλευτές, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις κλπ.

Την αρχή γι’ αυτό τον καταιγισμό επικοινωνίας του θέματος μπορούν να κάνουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι φορείς, οι επιστημονικοί, πολιτιστικοί, αθλητικοί και άλλοι σύλλογοι της Χαλκίδας και της Εύβοιας.

Οι απλοί πολίτες είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν και θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε η επιστολή αυτή να φθάσει σε περισσότερους αποδέκτες.

Μια καλή ευκαιρία για να αντιληφθείτε το άδικο στο περιβάλλον που έχει προκαλέσει με τη λειτουργία του το τσιμεντ-άδικο, είναι να επισκεφθείτε την περιοχή και να δείτε την παράσταση της Ιφιγένειας Εν Αυλίδι που παρουσιάζει το Θέατρο Χαλκίδας.

Θα πάρετε μια γεύση, από πρώτο χέρι, για τις θυσίες που έχουμε ανεχτεί ως κοινωνία στο όνομα της συνεχούς λειτουργίας του τσιμεντ-άδικου.

Ακόμα, η επιτροπή κατά της τσιμεντόσκονης θα μπορούσε να κυκλοφορήσει αφίσα ή ενημερωτικό σημείωμα ευαισθητοποίησης και να το διανέμει στους θεατές που θα πάνε για την παράσταση και η εταιρεία θα μπορούσε να δώσει στη δημοσιότητα τις χορηγίες που έχει προσφέρει στην πόλη και τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που έχει λάβει καθώς επίσης να καταθέσει δημοσίως την πρόθεση της για αποκατάσταση του περιβάλλοντος στην περίπτωση αποχώρησης ή κλεισίματος του εργοστασίου.

Μόνο με τη συμμετοχή των πολιτών μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα. Αυτή είναι η βασική αρχή του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας.

Πρέπει να ζητήσουμε διαφάνεια από όλους σε όλα και να αντιμετωπίσουμε το τσιμεντ-άδικο και το χώρο που καταλαμβάνει (μαζί και με άλλες βιομηχανίες της περιοχής) ως ένα ιστορικό σημείο αναφοράς και όχι μόνο ως μια επιχειρηματική δραστηριότητα.

Οποιαδήποτε πολύ-εθνική έχει την υποχρέωση να σέβεται την ιστορία και το περιβάλλον της περιοχής όπου δραστηριοποιείται.

2) Για το θέμα των κτιρίων «πρώην Γεωργιάδη» μπορεί επίσης να συνταχθεί επιστολή και να κοινοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο στους αρμόδιους φορείς και υπουργεία.

 
Στάθης Λειβαδίτης, μέλος Κόμματος Πειρατών Ελλάδας,
πρώην υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου