Μικρότερη από πέρυσι ήταν η συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές, όπως εκτιμούν εκπρόσωποι παρατάξεων. Βάσει των πρώτων στοιχείων μετά το κλείσιμο της κάλπης το απόγευμα της Τετάρτης η υποχώρηση της συμμετοχής είναι στην περιοχή του 10-12%.
Έτσι, φαίνεται ότι περίπου 105.000 με 115.000 άτομα ψήφισαν φέτος, συμμετοχή που δεν είναι ωστόσο μικρή δεδομένης της ρευστότητας της πολιτικής περιόδου.
Έτσι, φαίνεται ότι περίπου 105.000 με 115.000 άτομα ψήφισαν φέτος, συμμετοχή που δεν είναι ωστόσο μικρή δεδομένης της ρευστότητας της πολιτικής περιόδου.
Να σημειωθεί ότι πέρυσι η συμμετοχή κυμάνθηκε μεταξύ 60% και 65% , ενώ πρόπερσι ήταν γύρω στο 50% με 55% που θεωρήθηκε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά.
Τα πρώτα ποσοστά υποδεικνύουν ότι η ΔΑΠ της Νέας Δημοκρατίας παραμένει περίπου στα ίδια με πέρυσι επίπεδα και πρώτη δύναμη ενώ η ΠΑΣΠ του ΠαΣοΚ σημειώνει μεγάλη πτώση.
Σαφή άνοδο των δυνάμεών τους καταγράφουν οι Ενιαίες Αριστερές Κινήσεις (της λεγόμενης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς), ενώ στα ίδια επίπεδα με πέρυσι βρίσκονται επί του παρόντος τα ποσοστά της Αριστερής Ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ και της Πανσπουδαστικής του ΚΚΕ. Το τελευταίο μάλιστα φέρεται να οδηγείται σε μικρή πτώση των δυνάμεων του.
Ούτε εφέτος οι παρατάξεις θα εκδώσουν κοινά αποτελέσματα, αλλά χωριστά. Σαφή εικόνα των δυνάμεων των παρατάξεων δεν αναμένεται πριν το βράδυ της Τετάρτης.
Στο μεταξύ με προβλήματα έγιναν οι εκλογές στο πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδος και το ΤΕΙ Λαμίας όπου φοιτητές αριστερών κινήσεων προχώρησαν σε καταλήψεις και παρεμπόδιση της εκλογικής διαδικασίας.
Σε γενικές γραμμές ωστόσο, οι φοιτητικές εκλογές διεξήχθησαν φέτος σε χαμηλούς τόνους παρά το πολιτικό κλίμα, ενώ δεν υπήρξε σχεδόν σε καμία σχολή η έντονη δραστηριότητα και το ενδιαφέρον άλλων ετών, καθώς οι φοιτητές δεν έδειξαν να «συγκινούνται» από το κάλεσμα των φοιτητικών παρατάξεων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου