Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

21 Απρ 2016

Ημερίδα για τη Συμβολαιακή Τραπεζική και τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ

Ημερίδα για την Εξοικονόμηση Ενέργειας, τα Νέα Προγράμματα ΕΣΠΑ και την Συμβολαιακή Τραπεζική πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Εύβοιας την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016. Την Ημερίδα συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Εύβοιας, η Ένωση Ξενοδόχων Εύβοιας και η Τράπεζα Πειραιώς. 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάν. Λιονάκης ανοίγοντας τις εργασίες αναφέρθηκε επιγραμματικά στο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον όπως αυτό έχει διαμορφωθεί. Ακολούθως τόνισε : ΄΄ Οφείλουμε να εφαρμόσουμε άμεσα ένα σχέδιο πολιτικών με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας με πρωτεύων στόχο την ιδιαίτερη έμφαση στην αναδόμηση και στην ανάπτυξη του Πρωτογενή τομέα και την σύνδεση του με τον Τομέα της Μεταποίησης και του Τουρισμού, μέσα από την συνεργασία και την συνένωση όλων των δυνάμεων, μέσα από την δημιουργική αξιοποίηση όλων των παραγωγικών φορέων. Την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να εξυπηρετούν και να υποστηρίζουν όχι μόνο οι ανάλογες ενέργειες αλλά κυρίως τα κατάλληλα χρηματοδοτικά και επενδυτικά εργαλεία. Το Επιμελητήριο με αυτόν τον προσανατολισμό παράγει συνεχείς δράσεις αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία, στέκεται αρωγός σε κάθε αντίστοιχη πρωτοβουλία και πολλές φορές συνεργάζεται με Φορείς που επιδιώκουν να συνδράμουν προς την ίδια κατεύθυνση όπως η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ’’. 
Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Σπυρ. Κουτσάυτης ανέφερε : ‘’ Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο για την χώρα καθώς εγχώριες προκλήσεις και διεθνείς εξελίξεις διαμορφώνουν ένα σκηνικό συνεχούς έντασης και αβεβαιότητας. Πρόκειται για μια χρονική στιγμή που επιβάλλονται πολιτικές για την δημιουργία μιας ανταγωνιστικής οικονομίας η οποία θα παράγει, θα προσελκύει επενδύσεις και θα εκκολάπτει μέσα σε ένα πιο ελκυστικό επιχειρηματικό περιβάλλον νέες και βιώσιμες θέσεις εργασίας. Το Επιμελητήριο Εύβοιας προς στην κατεύθυνση αυτή, θα αποτελεί για το Νομό την αιχμή του δόρατος’’.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας κος Μιλτ. Χέλμης αναφέρθηκε στην πολύ εποικοδομητική συνεργασία του Φορέα με το Επιμελητήριο σε θέματα τουριστικής προβολής του Νομού, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της συνεργασίας των Φορέων για την σύνδεση του Πρωτογενούς Τομέα και του Τριτογενούς Τομέα, μέσα από μια προσπάθεια που θα δημιουργήσει και θα αναδείξει την ιδιαίτερη ταυτότητα του τόπου. 
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Εύβοιας, κος Γεωργ. Κελαιδίτης ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υλοποιεί φιλόδοξες δράσεις σε άμεση συνεργασία με τα Επιμελητήρια με σκοπό την ανάδειξη και την στήριξη της επιχειρηματικότητας. 
Ακολούθως η κα Ηλιού Μαδίκα (Head) παρουσίασε και ανέπτυξε στους επαγγελματίες το Θέμα Εξοικονόμηση Ενέργειας Green Banking – Αυτοπαραγωγή. (Δυνατότητες και τρόποι χρηματοδότησης για την ενεργειακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων με σκοπό την μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος τους. Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για Αυτοπαραγωγή με συμψηφισμό ενέργειας κλπ). Ο κος Μιχαλόπουλος Στέλιος (Assistant Officer) παρουσίασε τα ακόλουθα Νέα Προγράμματα ΕΣΠΑ 2014 – 2020 «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές», «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών», «Υποστήριξη πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα». Ο κος Ζαχαρής Ιωάννης (Senior Manager) ανέπτυξε το θέμα της Συμβολαιακής Τραπεζικής. (Δυνατότητες χρηματοδότησης Μεταποιητικών / Εμπορικών επιχειρήσεων, Παραγωγών και Αγροτικών Συνεταιρισμών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας). 
Η ημερίδα την επιμέλεια της οποίας από πλευράς Επιμελητηρίου είχε η Διοικητική Σύμβουλος κα Ανδρομάχη Κολούτσου στέφτηκε από απόλυτη επιτυχία και σε αυτό βοήθησε το έκδηλο ενδιαφέρον του κοινού, όπως αυτό αποτυπώθηκε τόσο από την προσέλευση του, όσο και από την εποικοδομητική συμμετοχή του κατά την διάρκεια των εργασιών της.

 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου