Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

15 Απρ 2016

Επιτυχία του Θαλασσινού Καρναβαλιού

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε, η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, Λίλιαν Ζλακώνη, με τον Δήμαρχο Χαλκίδας, Χρήστο Παγώνη, για την αποτίμηση του Θαλασσινού Καρναβαλιού 2016, τα οφέλη – οικονομικά και κοινωνικά, την προοπτική και ενίσχυση του θεσμού.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας, κ.Χέλμης, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ.Κουτσαύτης, ο Επιμελητηριακός Σύμβουλος, κ.Μαραγκός, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας, κ.Γεωργάτος, επιχειρηματίες της παραλίας Χαλκίδας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών μέσων ενημέρωσης. 
Όλους αυτούς που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τους ευχαριστούμε για το χρόνο τους, όπως επίσης και για τη θετική ανταπόκριση στην επιτυχία του θαλασσινού καρναβαλιού, την οποία όλοι αναγνώρισαν, καθώς και για τις επισημάνσεις και προτάσεις που κατέθεσαν στην κατεύθυνση βελτίωσης και ενίσχυσης του θεσμού του Θαλασσινού Καρναβαλιού, τις οποίες θα εξετάσουμε και θα συζητήσουμε εκ νέου όλοι οι τοπικοί φορείς, στα πλαίσια συνεργασίας που αναπτύσσουμε, ώστε να θέσουμε γερές βάσεις για την εδραίωση του Θαλασσινού Καρναβαλιού. 

Άλλωστε, στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν επιμέρους συναντήσεις του ΔΟΑΠΠΕΧ με τους εκπροσώπους των φορέων, προκειμένου να σχεδιαστούν κοινές δράσεις. 
Είναι σημαντικό πάντως, πως όλοι επισήμαναν την ανάγκη συνεργασίας και συμβολής σε δράσεις μεγάλου βεληνεκούς που αποφέρουν πολλαπλά οφέλη στους πολίτες του Δήμου. 
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χαλκίδας, Χρήστος Παγώνης τόνισε πως πρόκειται για μια επένδυση που αφορά στο μέλλον, και όχι μια απλή εκδήλωση – «τουφεκιά», η οποία κινείται προς την κατεύθυνση εξωστρέφειας του Δήμου και τουριστικής ανάπτυξής του.
Η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, Λίλιαν Ζλακώνη, αναφέρθηκε στα οφέλη της επιτυχίας του Θαλασσινού Καρναβαλιού, στη θέση που κέρδισε η Χαλκίδα ανάμεσα σε παραδοσιακά καρναβαλικές πόλεις, στην οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων και δημοτών μας την τελευταία Κυριακή της αποκριάς, από τους χιλιάδες επισκέπτες που εισήλθαν στη Χαλκίδα και στο γεγονός ότι μπήκε ο θεμέλιος λίθος για μακροπρόθεσμα οφέλη στην πόλη μας. 
Επιπλέον ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν, χορηγούς, εθελοντές, συλλόγους, ανεξάρτητες ομάδες, φορείς , στο στεριανό και Θαλασσινό Καρναβάλι της Χαλκίδας, με τη δέσμευση ότι το επόμενο, με τη συνεργασία και στήριξη όλων θα ξεπεράσει τη φετινή επιτυχία.
Ο ειδικός σύμβουλος του Δήμου Χαλκίδας, Ηρακλής Μπουραντάς παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν στο Θαλασσινό Καρναβάλι και τις αποκριάτικες εκδηλώσεις καθώς και στα οφέλη που αποκόμισε η πόλη μας. 

Σας επισυνάπτουμε την ευχαριστήρια επιστολή (*) της Προέδρου του ΔΟΑΠΠΕΧ, Λίλιαν Ζλακώνη, προς χορηγούς και εθελοντές.

(*) ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, Προέδρου ΔΟΑΠΠΕΧ

Με βαθιά αισθήματα ικανοποίησης και γιατί όχι χαράς, αγκαλιάζουμε έναν νέο θεσμό που γεννήθηκε στη Χαλκίδα και ξεκινάει να γράφει τη δική του ιστορία εντός και εκτός Ελλάδας. 
Το Θαλασσινό Καρναβάλι που φλερτάριζε σαν ιδέα με το μυαλό μας, εδώ και χρόνια, φέτος πήρε την τελική του μορφή και καταφέραμε να το κάνουμε πραγματικότητα , ξεπερνώντας κάθε προσδοκία μας. 
Ένα μοναδικό υπερθέαμα μέσα στον Ευβοϊκό, που ανέδειξε όχι μόνο το συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης μας, το υδάτινο στοιχείο, αλλά και την ίδια της την καρδιά, τους ανθρώπους, που αγαπούν τη Χαλκίδα και τολμούν να σχεδιάζουν, να υλοποιούν και να παρουσιάζουν μια πόλη ξεχωριστή, που σαν τα νερά της, το Αδύνατο και …. Τρελό, το φτάνουν στο πιο δυνατό του σημείο! 
Η Χαλκίδα κατάφερε με το φετινό Θαλασσινό Καρναβάλι της, να κερδίσει πανελλαδικά κι όχι μόνο, τις εντυπώσεις και να συναγωνίζεται ήδη, με την παρθενική της εμφάνιση, καρναβάλια Ελληνικών πόλεων, που έχουν παράδοση και πορεία πολλών ετών, κατατάσσοντας τη στη 3η θέση προτίμησης, σε πρόσφατη ηλεκτρονική ψηφοφορία. 
Ο ΔΟΑΠΠΕΧ έχοντας τη στήριξη του Δήμου Χαλκιδέων και στο πλευρό του, εθελοντές που πίστεψαν στην ιδέα του διαφορετικού, μοναδικού, ξεχωριστού Θαλασσινού Καρναβαλιού, είναι σε θέση να εκφράζει και να μοιράζεται με όλη την πόλη, αισθήματα περηφάνιας και συγκίνησης, για το επιτυχές κατά κοινή ομολογία αποτέλεσμα μιας δουλειάς πολλών ωρών. 
Εξαρχής ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα, αφού πέραν των άλλων, έπρεπε να αντιμετωπίσουμε και φυσικούς παράγοντες, όπως οι καιρικές συνθήκες, την ιδιαιτερότητα των ρευμάτων του Ευρίπου, καθώς και τις δυσκολίες έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού στον Οργανισμό μας, απόρροια της σημερινής οικονομικής κατάστασης. 
Σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, για την οποία έχεις να εργαστείς σε πολλά επίπεδα και με πολλούς τομείς, οι παραλείψεις και τα τυχών προβλήματα είναι αναπόφευκτα. 
Η ουσία όμως είναι πως μπήκε ο θεμέλιος λίθος για έναν θεσμό που τον αγκάλιασε μια μερίδα κόσμου και όλα δείχνουν πως μετά την Κυριακή της αποκριάς, τον πιστεύουν και θα τον στηρίξουν εκατοντάδες συμπολιτών μας. 
Άλλωστε, τα οφέλη στην πόλη δεν περιορίζονται στη μια ημέρα, αλλά είναι μακροπρόθεσμα, από διοργανώσεις τέτοιου βεληνεκούς. 
Αρκεί να τονίσουμε πως υπήρξε 100% πληρότητα στα ξενοδοχεία της Χαλκίδας και των γύρω Δήμων, προ δεκαπενθημέρου του τελευταίου τριημέρου της αποκριάς. Επιπλέον, ταξίδεψαν στην Ελλάδα, αποκλειστικά για το Θαλασσινό καρναβάλι μας, ομογενείς από το εξωτερικό, ενώ την Κυριακή η Χαλκίδα, είχε τουλάχιστον 60.000 επισκέπτες 
Βέβαια, χωρίς τη βοήθεια, συμπαράσταση των εθελοντών ιδιωτών που βρέθηκαν στο πλευρό μας και ανέλαβαν καίριους ρόλους στη διοργάνωση, καθώς και των χορηγών μας, δε θα μπορούσαμε σήμερα, να κάνουμε λόγο για την απόλυτη επιτυχία που κάνει το γύρω της Ελλάδας και του εξωτερικού. 
Σ’ όλους αυτούς που εργάστηκαν στο πλευρό του ΔΟΑΠΠΕΧ όλο αυτό το χρονικό διάστημα και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό με ευθύνη και υπευθυνότητα στο Θαλασσινό Καρναβάλι, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και από τα βάθη της καρδιάς μας, ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! 

Με μεράκι και αγάπη για τη Χαλκίδα, αποτελέσατε για εμάς την κινητήριο δύναμη, να φτάσουμε μέχρι τέλους και να πετύχουμε το στόχο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου