Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

30 Μαρ 2016

Ο Δήμαρχος Χαλκίδας στήριξε την πρωτοβουλία του συναδέλφου του, Ηλία Ψινάκη

Στο Μουσείο της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Μαρτίου η τελετή για την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, με σκοπό την ίδρυση “Αμφικτυονίας αρχαίων ελληνικών πόλεων”.
Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο Δήμος Μαραθώνα και στην τελετή παρέστη και ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο οποίος υπέγραψε το Πρωτόκολλο Συνεργασίας, μαζί με τους άλλους δημάρχους, εκπροσώπους Υπουργείων, Περιφερειών και Πρεσβειών.

Βασική επιδίωξη της “Αμφικτυονίας αρχαίων ελληνικών πόλεων”θα είναι η προώθηση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, η βελτίωση οργάνωση και σωστή διαχείριση των θεμάτων του και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας. 

Ο δήμαρχος Χαλκιδέων χαρακτήρισε σημαντική την πρωτοβουλία για την ίδρυση της Αμφικτυονίας, υπογραμμίζοντας ότι “μέσω αυτής, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, ενωμένοι θα επιδιώξουν να αναδείξουν τον πολιτιστικό πλούτο της χώρας μας”. Τόνισε μάλιστα, ότι “η Χαλκίδα, μία από τις 10 αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης, με πλούσια ιστορία και πολιτισμό, δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την πρόσκληση”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου