Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

10 Μαρ 2016

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 13/3, για το καρναβάλι Χαλκίδας

Στα πλαίσια της λήψης μέτρων ασφαλείας και διασφάλισης της διοργάνωσης του Θαλασσινού Καρναβαλιού της Χαλκίδας, θα εφαρμοστούν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016, δεδομένης της μεγάλης συμμετοχής πεζοπόρων τμημάτων στην παρέλαση του Καρναβαλιού καθώς της αναμενόμενης μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών στην πόλη μας. 


Συγκεκριμένα, από τις πρώτες πρωινές ώρες, της Κυριακής, 13 Μαρτίου, (από τις 7.30 το πρωί) απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση κατά μήκος και στις δύο πλευρές των οδών από όπου θα παρελάσουν τα πεζοπόρα τμήματα και τα άρματα των καρναβαλιστών. Δηλαδή, στις οδούς: Μιαούλη – από το ύψος της Σουβάλας, Τζιαρντίνι, Φαρμακίδου και Αγγελή Γοβιού, έως το ύψος της Παλαιάς Γέφυρας. 
Επιπλέον, οι παραπάνω οδοί θα κλείσουν και θα απαγορεύεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων και λοιπών οχημάτων από τις 14.30 το μεσημέρι. Η λήξη των κυκλοφοριακών μέτρων και ρυθμίσεων θα γίνει με το πέρας του στεριανού καρναβαλιού και της παρέλασης, περί τις 18.30 το απόγευμα. 
Να επισημάνουμε ότι η παλαιά γέφυρα του Ευρίπου θα ανοίξει για τη διέλευση πλοίων ξημερώματα της Κ. Δευτέρας (μεταξύ 05:00 & 5:30). 

Θυμίζουμε ότι ο ΔΟΑΠΠΕΧ έχει ήδη λάβει μέτρα για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των Χαλκιδέων και των επισκεπτών μας, και έχει χωροθετήσει 3 δωρεάν χώρους στάθμευσης από όπου θα υπάρχει συνεχής ροή αστικών λεωφορείων για τη μεταφορά των καρναβαλιστών και επισκεπτών στην παραλία Χαλκίδας. Έχουν σηματοδοτηθεί και στους χάρτες google maps ως "Δημοτικός Χώρος parking" για όσους χρησιμοποιούν GPS. Προσδοκούμε στη συνεργασία των συμπολιτών και επισκεπτών της πόλης μας για να αποφευχθεί η συμφόρηση στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα: 

Οι χώροι που θα χρησιμοποιηθούν για στάθμευση – δωρεάν είναι:

Στο Πάρκο Λαού (και ο χώρος στο κολυμβητήριο), στο Γήπεδο του Βούρκου, και στο Διοικητήριο της Π.Ε. Εύβοιας, Χαϊνά 93.

Επίσης, να επισημάνουμε ότι θα υπάρχουν συνεχή δρομολόγια για δωρεάν μεταφορά του κοινού από και προς τους χώρους στάθμευσης στην παραλία, από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, την Κυριακή 13/3.

Τα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση του κοινού έχουν ως εξής:

Α. ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ:
Αφετηρία – ΠΑΡΚΟ ΛΑΟΥ, Αλωνάκι, ΚΕΤΕ, Γήπεδο Βούρκου, Σχολή Πεζικού, Πλατεία Αθανάτων, Ελ.Βενιζέλου, Δεξιά στο 4ο Γυμνάσιο προς Κολυμβητήριο και επιστροφή στην Αφετηρία.

Λεωφορεία σ’ αυτή τη διαδρομή θα διέρχονται κάθε 5 λεπτά, και οι στάσεις που θα ισχύουν είναι στα εξής σημεία:

Αφετηρία – Πάρκο Λαού, στην ψησταριά Πετεινάρι, Πλατεία Αλωνακίου, Αμφιδάμαντος, ΚΕΤΕ, ΚΕΠ Βούρκου, Λιμάνι Χαλκίδας, Κώτσου, Παπαναστασίου (Αγορά). Θα ισχύουν και οι υφιστάμενες στάσεις που συναντά το λεωφορείο στη διαδρομή.

Β.ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ:
Αφετηρία – ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ, Ορέστη Μακρή, Ελ. Βενιζέλου, Δημοτική Αγορά, Νεοφύτου, Χαϊνά.

Λεωφορεία σ’ αυτή τη διαδρομή θα διέρχονται κάθε 10 λεπτά, και οι στάσεις που θα ισχύουν είναι στα εξής σημεία:

Μασούτης, Περίπτερο στο γήπεδο στις Καμάρες, Γιαννακός, Βέλιος, Δάριγκ, Περιβολάκι Αγοράς. Ισχύουν και οι υφιστάμενες στάσεις της διαδρομής που συναντά το λεωφορείο.

Γ.ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
Θα υπάρξει και μια γραμμή λεωφορείου κάθε 30 λεπτά, που θα εξυπηρετεί τους επισκέπτες, οι οποίοι θα σταθμεύσουν από την πλευρά της Βοιωτικής ακτής, από το ύψος της ΑΛΑΤΙΝΗ έως και λίγα μέτρα από την παλαιά γέφυρα.
Συγκεκριμένα, θα ακολουθηθεί η διαδρομή από ΑΛΑΤΙΝΗ έως τον Άγιο Νεκτάριο και μέχρι το Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου και πάλι πίσω.

Αφετηρία – ΑΛΑΤΙΝΗ και στάσεις στα εξής σημεία:
Galenica, Σταθόπουλος, Μασούτης, Αγ.Νεκτάριος, Κλειστό Κανήθου.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου