Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

22 Ιαν 2016

Παρακολούθηση Θεατρικής παράστασης για το Βulling

Mε έναν εναλλακτικό τρόπο ενημερώθηκαν για το Bulling οι μαθητές της Β Tάξης του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016. Επισκέφτηκαν την Εφηβική Σκηνή του θεάτρου «ΑΡΓΩ» και παρακολούθησαν το έργο «BULL» του Μάικ Μπάρτλετ, βραβευμένο ως το καλύτερο νέο έργο για το 2014 στο Λονδίνο.
Ένα έργο για το Bulling ως κοινωνικό φαινόμενο με αφορμή την ψυχολογική κακομεταχείριση στον εργασιακό χώρο, συνολικής χρονικής διάρκειας 80 λεπτών. Αμέσως μετά την παράσταση και για αρκετό χρονικό διάστημα, ακολούθησε μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση ( ερωτήσεις μαθητών – επεξηγήσεις – αποσαφήνιση πτυχών του έργου ) μεταξύ των μαθητών και των συντελεστών του έργου, γεγονός για το οποίο οι μαθητές αποκόμισαν την επιβράβευση από τους ηθοποιούς.
Την πρωτοβουλία για την Εκπαιδευτική επίσκεψη είχαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες της Ομάδας Σχολικού Εκφοβισμού κα Μητάκη Ευαγγελία, Κωνσταντινίδου Ζωή, και Χαραλαμπίδου Ελένη στα πλαίσια των δράσεων που εκπονούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς με σκοπό την ευαισθητοποίηση και πρόληψη φαινομένων σχολικού εκφοβισμού. 
Τους μαθητές συνόδεψαν ο Υποδιευθυντής κος Αγγελίδης Νικόλαος με τις καθηγήτριες κα Μητάκη Ευαγγελία, κα Κεσκίνη Ελεάνα και κα Χαραλαμπίδου Ελένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου