Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

20 Ιαν 2016

Πλατιά εξόρμηση της ΚΟ Εύβοιας του ΚΚΕ για το ασφαλιστικό

Με ένα τετρασέλιδο το ΚΚΕ απευθύνεται στους εργατοϋπαλλήλους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους νέους και τις νέες και τις γυναίκες, καλώντας τους να μην επιτρέψουν να περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης και του κεφαλαίου για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Σε αυτά τα πλαίσια οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Εύβοια οργανώνουν πλατιά εξόρμηση στο λαό του νομού με περιοδείες, εξορμήσεις, συσκέψεις και συγκεντρώσεις.
Την Παρασκευή 22/1:
6.00 π.μ. περιοδεία στην Κελαϊδίτης ΕΠΕ με το Γιάννη Τζαβάρα, στέλεχος του ΚΚΕ
7.00 π.μ. περιοδεία στην Κελαϊδίτης ΑΕ με το Γιάννη Τζαβάρα
10.00 π.μ. περιοδεία στο Μιμίκο με το Γιάννη Τζαβάρα
12.00 μ. περιοδεία στη Γκαλένικα με την Ασημίνα Καραμπέτσου, στέλεχος του ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ τονίζει μεταξύ άλλων:
"Ξεσηκωμός! Να μην περάσει το έγκλημα κυβέρνησης- κεφαλαίου στην Κοινωνική Ασφάλιση!
Ασφάλιση για όλους!
Σταθερή δουλειά με δικαιώματα!
Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις!
Αποκλειστικά δημόσια- δωρεάν Υγεία!

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας! Είναι η ώρα ο λαός να ορθώσει το ανάστημά του, να οργανώσει τον αγώνα του ενάντια στον πόλεμο που του έχουν κηρύξει. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλο χαμένο χρόνο, αυταπάτες κι απογοητεύσεις.
Το νέο έγκλημα στο Ασφαλιστικό μας αφορά όλους. Κανείς δεν μένει έξω από τη νέα σφαγή!Όλοι κι όλες πλήττονται από τις νέες μειώσεις συντάξεων, από την αύξηση των εισφορών και των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, από την προς τα κάτω εξομοίωση συντάξεων και κοινωνικών παροχών. Από τις κουτσουρεμένες συντάξεις ζουν άνεργα κι απολυμένα παιδιά, εγγόνια, οικογένειες ολόκληρες.
Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταργεί κανέναν από τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο νομιμοποιεί τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, τις εργασιακές σχέσεις- λάστιχο, αλλά αντίθετα τα επεκτείνει. Αποδείχτηκε ο καλύτερος "εκτελεστής της διαθήκης τους". Επιλέχθηκε να κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογιαριασμό του κεφαλαίου.
Γι' αυτό ο ΣΕΒ, οι άλλες εργοδοτικές οργανώσεις έσπευσαν να στηρίξουν το σχέδιο της κυβέρνησης. Γι' αυτό η κυβέρνηση κατέθετε ταυτόχρονα νομοσχέδιο για την επέκταση της ιδιωτικής ασφάλισης, με βάση τις οδηγίες της ΕΕ.
Το ΚΚΕ σε καλεί σε οργάνωση και πάλη για τη διεκδίκηση των απωλειών στα χρόνια της κρίσης, αλλά και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Να παλέψουμε για:
Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Αύξηση των συντάξεων με αποκατάσταση των απωλειών κύριων και επικουρικών συντάξεων, της 13ης και 14ης σύνταξης. Αποκατάσταση των παροχών στα επίπεδα του 2009.
Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. 55 και 50 αντίστοιχα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4.050 ημέρες ασφάλισης. Με 9.000 ένσημα ή 30 χρόνια δουλειάς να μπορεί να συνταξιοδοτείται ο εργαζόμενος ανεξάρτητα από το όριο ηλικίας.
Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία. Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών.
Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής «τζόγο».
Να καταργηθούν οι αυξήσεις των εισφορών των εργαζομένων που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και της κρατικής χρηματοδότησης.
Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας. Που θα χρηματοδοτείται πλήρως και αποκλειστικά από το κράτος. Άμεση κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας.
Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Καμία εξαίρεση από τη λίστα των ΒΑΕ, ένταξη νέων επαγγελμάτων.
Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.

Υπάρχει λύση και προοπτική στο δρόμο της ανατροπής!
Σ’ αυτόν το δρόμο, το εργατικό- λαϊκό κίνημα μπορεί να έχει αποτελέσματα, να βάζει εμπόδια, να διεκδικεί βελτίωση της ζωής των εργαζομένων. Και αυτήν τη δύναμη δεν την έχει δοκιμάσει ακόμα ο λαός.
Μπορούμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει, με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, αρκεί οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές, τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία, με εργατική- λαϊκή εξουσία. Να αξιοποιηθούν με κεντρικό σχεδιασμό, ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων στην οργάνωση- διεύθυνση της παραγωγής και των κοινωνικών υπηρεσιών, με αποδέσμευση από την ΕΕ και όλες τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, μονομερή διαγραφή του χρέους.
Μόνο έτσι μπορεί να μπει τέλος στα βάσανα που συσσωρεύουν στο λαό το καπιταλιστικό σύστημα, οι κρίσεις του, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις που διαχειρίζονται αυτόν τον αντιλαϊκό δρόμο.
Το πραγματικό δίλημμα για το λαό είναι:
Συναίνεση και ανοχή στη σφαγή ή
Οργάνωση της πάλης για την ανατροπή;

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση στο http://www.902.gr/sites/default/files/MediaV2/20160115/4selido_asfalistiko_kke.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου