Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

2 Ιαν 2016

«ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ. Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη ΧΑΛΚΙΔΑ»

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη ΧΑΛΚΙΔΑ, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, το ενδιαφέρον σεμινάριο με τίτλο «Διαδρομές στην πόλη μου» από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπ/σης Εύβοιας Θάλεια Καλαμπαλίκη. 

Στόχος του σεμιναρίου ήταν να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί τεχνικές όπως το περιβαλλοντικό μονοπάτι και τη μελέτη πεδίου και να τις εφαρμόσουν σε προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που αφορούν την πόλη, τη γειτονιά ή το χωριό.
Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου προσεγγίστηκαν θεωρητικά τα θέματα:
Προγράμματα του ΚΠΕ ΛΑΥΡΙΟΥ από .την Μαρία Καγιάφα, μέλος Π.Ο. του ΚΠΕ.
Ακολούθησε η εισήγηση "Η Εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη στα σχολικά προγράμματα.Μεθοδολογία και πρακτικές από τη Δήμητα Μπία, Αν. Υπευθύνου του ΚΠΕ
Το θεωρητικό μέρος ολοκληρώθηκε με την εισήγηση "Όψεις της πόλης" από τη Θάλεια Καλαμπαλίκη,Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων.
Στο δεύτερο μέρος οι εκπαιδευτικοί χωρισμένοι σε τρεις ομάδες έλαβαν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια στο κέντρο της Χαλκίδας και "γνώρισαν" την πόλη με παιχνίδια και τεχνικές αποτύπωσης αστικού μονοπατιού.
Πραγματοποιήθηκαν τα παρακάτω εργαστήρια;
1."Στη γειτονιά του Κάστρου. Ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο" (εμψ. Δήμητρα Μπία και Θάλεια Καλαμπαλίκη)
2."Πάμε γυρεύοντας στη Χαλκίδα" (εμψ. Μαρία Καγιάφα)
3."Γνωριμία με τη γειτονιά του Κάστρου στη Χαλκίδα με στοιχεία αγωνιστικού προσανατολισμού" (εμψ.Ειρήνη Μιχαηλίδου και Φιλιώ Πέππα,μέλη Π.Ο. ΚΠΕ Λαυρίου).
Στο τρίτο μέρος του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί επεξεργάστηκαν τα στοιχεία των ερευνών τους και παρουσίασαν τις εργασίες τους με πρωτότυπους και δημιουργικούς τρόπους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου