Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

12 Δεκ 2015

Συνάντηση του Μητροπολίτη μας, με τους νεοεισαχθέντες φοιτητές

Με προσωπική επιστολή που τούς απευθύνει και την οποία ήδη απέστειλε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, προσκαλεί σε συνάντηση όλους τούς νεοεισαχθέντες φοιτητές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της πατρίδος μας, οι οποίοι προέρχονται από το σύνολο των σχολείων της Μητροπολιτικής μας περιφερείας.

Οι συναντήσεις θα γίνουν ως ακολούθως:


1. Για τα παιδιά τα οποία αποφοίτησαν από τα Λύκεια Αμαρύνθου, Βασιλικού, Ερετρίας, Νέας Αρτάκης, Χαλκίδος και Ψαχνών, την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015, στις 7.00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητος Εύβοιας, όπου οι Χορωδίες της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως θα αποδώσουν επίκαιρο Πρόγραμμα με κάλαντα και Ύμνους των Χριστουγέννων.
2. Για τα παιδιά τα οποία αποφοίτησαν από τα Λύκεια Ιστιαίας, Λουτρών Αιδηψού και Γουβών, την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016, στις 7.00 μ.μ. στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιστιαίας, όπου η Χορωδία του παραρτήματος Βορείου Ευβοίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως θα αποδώσει επίκαιρο Πρόγραμμα με Ύμνους του Αγίου Δωδεκαημέρου.
3. Για τα παιδιά τα οποία αποφοίτησαν από τα Λύκεια Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννης, την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016, στις 11.00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Μαντουδίου.
Η επιστολή του Σεβασμιωτάτου προς τους φοιτητές έχει ως εξής:
«Αγαπητό μου παιδί,
Χαίρομαι ιδιαιτέρως, που η Χάρις του Θεού, μου δίδει τη δυνατότητα της επικοινωνίας μαζί Σου, σε μια χρονική συγκυρία, που ασφαλώς σε βρίσκει ιδιαιτέρως χαρούμενο, αφού έχεις απολαύσει την επιτυχία σου στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.
 Γι’ αυτή Σου την επιτυχία θέλω, μεσ’ από την καρδιά μου, να Σε συγχαρώ και να Σου ευχηθώ πάντοτε να απολαμβάνεις τους αγαθούς καρπούς των έργων και των κόπων Σου.
 Ως Επίσκοπος και Πνευματικός Σου Πατέρας, θα αισθανόμουν ιδιαίτερη χαρά και θα θεωρούσα μεγάλη την τιμή να Σε συναντήσω, και μάλιστα αυτές τις ημέρες, που γιορτάζουμε τη Γέννηση του Χριστού, το γεγονός δηλαδή ότι ο Θεός μας γίνεται και άνθρωπος, προκειμένου να μας δώσει την δυνατότητα να γίνουμε κι’ εμείς πολίτες της Ουράνιας Βασιλείας Του.
Αγαπητό μου παιδί,
Ο ποιητής γράφει ότι «Άξιζε να υπάρξουμε για να συναντηθούμε» και η Εκκλησία μας συνεχώς μας καλεί σε Σύναξη, δηλαδή μας καλεί να συναντηθούμε. Και ο ενανθρωπήσας Κύριός μας διαβεβαιώνει ότι όπου υπάρχουν δύο η τρεις συναγμένοι στο Όνομά Του, είναι κι’ Αυτός εκεί, ανάμεσά τους.
Αναμένω την πρόθυμη ανταπόκρισή Σου στην πρόσκλησή μου και Σε χαιρετώ, ευχόμενος η Θεία Γέννηση του Ιησού Χριστού να φέρει και στη δική Σου καρδιά χαρά και ευλογία.

Με πατρική αγάπη και στοργή

Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΟΥ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ο Χαλκίδος Χρυσόστομος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου