Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

7 Δεκ 2015

Ικανοποίηση του Δημάρχου Χαλκίδας, για την πορεία έργων

Την ικανοποίησή του για την πορεία των έργων που εκτελούνται στον Δήμο Χαλκιδέων, εξέφρασε ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, μετά από επιτόπιες επισκέψεις που πραγματοποίησε σε ορισμένα από αυτά την Πέμπτη 3/12/2015, μαζί με πολιτικούς και υπηρεσιακούς συνεργάτες του. 

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά περίοδο για τη χώρα μας και την αυτοδιοίκηση ειδικότερα, ο Δήμος Χαλκιδέων στέκεται όρθιος και προσπαθεί να προσφέρει καθημερινά ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους δημότες. 
“Επιχειρούμε ως Δημοτική Αρχή, δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Παγώνης , να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των δημοτών μας, με σοβαρότητα και σκληρή δουλειά σε όλα τα επίπεδα”. 
Πρώτος σταθμός των επισκέψεων ήταν η συνοικία Κανήθου , όπου σε λίγες ημέρες θα παραδοθεί σε χρήση ο δρόμος της οδού Αθ. Διάκου (που οδηγεί προς Δροσιά και Άγιο Μηνά). Πρόκειται πράγματι για έργο που αλλάζει ριζικά το τοπίο της περιοχής και της θέσης ενός μικρού και επικίνδυνου δρόμου παίρνει μια λεωφόρος , με μέτρα προστασίας για τους πεζούς και σύγχρονο φωτισμό.

Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στα Λουκίσια, όπου βρίσκεται υπό ανέγερση Νηπιαγωγείο, σύγχρονη παιδική χαρά με όλες τις προδιαγραφές που προβλέπει ο Νόμος για την ασφάλεια των παιδιών, καθώς και γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 με προβολείς . Με την ολοκλήρωση των έργων αυτών, όπως και του πλακόστρωτου στον παρακείμενο δρόμο η περιοχή αυτή θα αποτελέσει στολίδι για τα Λουκίσια. 
Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Δημάρχου Χαλκιδέων και των συνεργατών του, ήταν η περιοχή της Λ. Άμμου, όπου στη στροφή “Τσεκούρα” εκτελείται ένα από τα πιο ουσιαστικά έργα που έγιναν στη Χαλκίδα. Πρόκειται για την περιοχή όπου στο παρελθόν έχασαν τη ζωή τους αρκετοί συνάνθρωποί μας, λόγω κυρίως της στενότητας του δρόμου και της επικίνδυνης στροφής, που δυστυχώς κανείς στο παρελθόν δεν άγγιξε. Όμως εδώ και κάποιους μήνες η σημερινή Δημοτική Αρχή πήρε την απόφαση να σταματήσει αυτή την τραγική κατάσταση. Συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου προχώρησαν ήδη στη διάνοιξη μεγάλου μέρους του δρόμου, κατεδαφίζοντας κυρίως παλαιά τοιχία που εμπόδιζαν την απρόσκοπτη διέλευση των οχημάτων. 
Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη σε παρόδους των οδών Ληλαντίων και Ρεθύμνου, όπου στο παρελθόν σημειώθηκαν πλημμύρες κατοικιών. Στην περιοχή αυτή πρόσφατα η ΔΕΥΑΧ, κατασκεύασε αγωγούς ακαθάρτων υδάτων και τώρα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προχωρά σε ανακατασκευή κάποιων δρόμων, που θα ασφαλτοστρωθούν και σύντομα θα παραδοθούν σε χρήση. 
Τελευταίος σταθμός ήταν η Ν. Αρτάκη, όπου ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ν. Γεωργαλά επισκέφθηκε το υπό ανέγρση 4ο Νηπιαγωγείο, στην περιοχή του “Ζέφυρου”, προϋπολογισμού 820.500,00 € από πιστώσεις των Κτιριακών Υποδομών. 
Στις επισκέψεις συνόδευαν τον Δήμαρχο ο Αντιδήμαρχος Β. Καθαροσπόρης, οι Δημ. Σύμβουλοι Α. Πατέλης, Μ. Μπαλογιάννης, ο ειδικός σύμβουλος Ι. Αλαμάνος , υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και στη Ν. Αρτάκη ο Αντιδήμαρχος Ν. Γεωργαλάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου