Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

3 Δεκ 2015

3 Δεκεμβρίου 2015 – Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ

“Μια αγκαλιά για τους ανθρώπους με ιδιαίτερες ανάγκες”
Μήνυμα Δημάρχου Χαλκιδέων Χρήστου Παγώνη.
Από το 1992 και την καθιέρωσή της από τον ΟΗΕ, η 3η Δεκεμβρίου εορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες . Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη απέναντι στον συνάνθρωπο είναι γνωρίσματα των κοινωνιών, που λαμβάνουν ιδιαίτερη αξία όταν προσφέρονται σε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. Γύρω μας, δίπλα μας, υπάρχουν άνθρωποι που μας καλούν με τη διαφορετικότητά τους να μεριμνήσουμε για ίση μεταχείριση, ίσες ευκαιρίες, για ενίσχυση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους. Αυτό είναι πρώτα απ' όλα δείγμα πολιτισμού. 

Στον Δήμο Χαλκιδέων λειτουργεί για περισσότερα από 20 χρόνια το Κέντρο Ατόμων με Αναπηρίες (ΚΑΜΕΑ), από τον Δημοτικό Οργανισμό Προστασίας και Αλληλεγγύης, υποστηρίζονται προγράμματα απασχόλησης ΑΜΕΑ στον Δήμο και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις και γίνονται παρεμβάσεις, στο μέτρο των οικονομικών δυνατοτήτων της αυτοδιοίκησης, για πρόσβαση ανθρώπων με κινητικά προβλήματα σε δημόσιους χώρους και κτίρια, αλλά και προτεραιότητα στην εξυπηρέτησή τους. 
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες αποτελεί σημείο αναφοράς και προβληματισμού για ακόμη περισσότερες δράσεις και παρεμβάσεις. 
Δεν κλείνουμε τα μάτια. Ανοίγουμε μια αγκαλιά.
 Χρήστος Παγώνης
Δήμαρχος Χαλκιδέων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου