Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

30 Νοε 2015

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή πρόξενο της Ελλάδας στην Σεβίλη

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή πρόξενο της Ελλάδας στην Σεβίλη Mr. Ramon Bordas, είχαν τα μέλη της αποστολής του Δήμου Χαλκιδέων, που βρίσκονται στην Ισπανία στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS PLUS I. 
O κ. Bordas επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Χαλκιδέων στο ξενοδοχείο που διέμεναν την Πέμπτη 26-11-2015. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο Δήμαρχος Χαλκιδέων και ο κ. R. Bordas αντάλλαξαν σκέψεις για τις δυνατότητες συνεργασίας σε διάφορους τομείς της οικονομίας.
Ο Αναπληρωτής Πρόξενος ανέφερε στον Δήμαρχο ότι πολλές επιχειρήσεις στην Σεβίλλη που δραστηριοποιούνται στον Τουριστικό τομέα ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα και η Χαλκίδα είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση. Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων δεσμεύτηκε να εξετάσει με τους φορείς του Νομού και του Δήμου την πρόταση και να υπάρξει συνέχεια.
 Σε επίρρωση του εξαιρετικού κλίματος ο Mr. Bordas εξέφρασε την επιθυμία να είναι και την Παρασκευή 27-11-2015 μαζί με την αποστολή σε Δείπνο εργασίας, όπως και έγινε.
 Στην συνέχεια όλη η αποστολή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χαλκιδέων και τον Mr. Ramon Bordas κατευθύνθηκε προς το Δημαρχείο της πόλης για να συναντηθούν με τον Δήμαρχο της Σεβίλλης Mr. Juan Espadas Rejas.

Ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Παγώνης δήλωσε πως η Δημοτική Αρχή προωθεί με κάθε τρόπο την εξωστρέφεια και μέσω της διπλωματίας των πόλεων τα αποτελέσματα αυτής της πρωτοβουλίας θα φανούν σύντομα. Ο Δήμος Χαλκιδέων ανοίγει τώρα τα φτερά του, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο Εξωτερικό.
 Στην συνάντηση με τον Δήμαρχο Σεβίλης Juan Espadas Rejas ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την υποδοχή στο ιστορικό κτίριο της Σεβίλης και την ξενάγηση από Αρχαιολόγο του Δήμου, τόνισε δε, τους Ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν την πόλη της Σεβίλης με την Ελλάδα, αφού γεννήτορας και Ιδρυτής της Σεβίλης φέρεται ο Ημίθεος της Ελληνικής Μυθολογίας Ηρακλής.
 Ο Δήμαρχος, παρουσία και του Πρόξενου της Ελλάδας στη Σεβίλλη, αναφέρθηκε στην Ιστορία της Χαλκίδας, η οποία ανέδειξε τον περίφημο μουσουργό Νίκο Σκαλκώτα, τον Ζωγράφο Μυταρά και είναι ο τόπος που πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ.
Αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Χαλκίδας και της Εύβοιας, μίλησε για το Φαινόμενο του Πορθμού του Ευρίπου, και κάλεσε τον Δήμαρχο της Σεβίλης να επισκεφθεί την Χαλκίδα τον Ιούλιο του 2016, όταν η Χαλκίδα θα υποδεχθεί στην αγκαλιά της και θα διοργανώσει την τελική φάση του EUROBASKET Νέων Ανδρών (U20). Επίσης ο Δήμαρχος Χαλκιδέων πρότεινε στο Δήμαρχο της Σεβίλλης να διοργανώσουν, οι δύο πόλεις, από κοινού, αγώνες ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ, αφού η μεν Χαλκίδα έχει σπουδαία ναυταθλητική παράδοση η δε Σεβίλη επίσης διαπρέπει στο ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ, έχοντας μεταξύ άλλων, και το προνόμιο να την διασχίζει ο ποταμός Γκουανταλκιβίρ, στις όχθες του οποίου προπονούνται καθημερινά οι αθλητές των Αθλημάτων που σχετίζονται με το υδάτινο στοιχείο.
Ο Δήμαρχος της Σεβίλης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Χαλκιδέων για την επίσκεψη αυτή, μίλησε για τις τεράστιες δυνατότητες συνεργασίας που ανοίγονται στον τομέα του περιβάλλοντος και του τουρισμού, ανάμεσα στις πόλεις της Χαλκίδας και της Σεβίλης, καθώς επίσης για τη σημασία που έχει η ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων και πρακτικών στον τομέα της διαχείρισης, ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των απορριμμάτων.
Αποδέχθηκε την πρόταση να επισκεφθεί την Χαλκίδα καθώς και την πρόταση για συνδιοργάνωση αγώνων ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ. Οι λεπτομέρειες του ταξιδιού θα καθοριστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες των δύο Δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου