Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

1 Οκτ 2012

Ποιές είναι οι περικοπές που προβλέπονται για το 2013


 Σκληρά μέτρα 7,8 δισ. προβλέπει για το 2013 το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού που παρουσίασε η κυβέρνηση, στα οποία επιβεβαιώνεται ότι περιλαμβάνεται και η αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67.

Ωστόσο, όπως τονίζει ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, τα στελέχη της Τρόικα επιμένουν στις ενστάσεις τους και απορρίπτουν μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά στα μέτρα, τα 7,3 δισ. από τα 7,8 δισ. θα προέλθουν από μείωση δαπανών ως εξής:

Εκατόν τριάντα δύο εκατομμύρια ευρώ για τους δήμους


 
Την απόφαση για την οικονομική ενίσχυση των δήμων στο πλαίσιο της τακτικής επιχορήγησής τους, που λαμβάνουν για τον Σεπτέμβριο, ύψους 97.000.000 ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Το αποδιδόμενο ποσό είναι προσαρμοσμένο στο πλαίσιο εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής.

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε την απόδοση στους δήμους της χώρας, του ποσού των 35 εκατ. ευρώ, έναντι της τέταρτης δόσης των οφειλών του ελληνικού Δημοσίου προς τους δήμους ύψους 213,875 εκατ. ευρώ. Για την απόδοση του ποσού αυτού υπήρχε ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού κατά τη συνάντηση που είχε γίνει το προηγούμενο διάστημα στο Μέγαρο Μαξίμου με την ΚΕΔΕ.

Revans, η καλύτερη πρόταση για τον άντρα!!!

Το κατάστημα Revans έχει και γι' αυτό το χειμώνα τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις για τον άντρα. Στην Αβάντων 81, θα βρείτε ρούχα για κάθε περίσταση, σε μοντέρνες γραμμές, για τον... άντρα που θέλει να ξεχωρίζει.

Δείτε μερικές απο τις προτάσεις του Revans, για αυτή την εβδομάδα:

«Γερμανία ώρα μηδέν», προβολή της ταινίας στην Ερέτρια.Την Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012, στις 20.45
 
Προβολή της ταινίας του Ρομπέρτο Ροσσελίνι
 
«Γερμανία ώρα μηδέν»
 
Στο Β΄Δημοτικο Ερέτριας.

Σίμος Κεδίκογλου: Ο κ.Τσίπρας λαϊκίζει ασύστολα.


Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλ. Τσίπρας σε ομιλία του στον ΟΠΑΠ, δήλωσε τα εξής:

Είναι εξόφθαλμη η εμμονή του κ. Τσίπρα σε ξεπερασμένες κρατικίστικες αντιλήψεις του παρελθόντος, που έφεραν τη χώρα σε κατάσταση ομηρίας από πάσης φύσεως συντεχνιακά συμφέροντα.
Ως συνεπής εκφραστής των αντιλήψεων του παρελθόντος, για άλλη μια φορά λαϊκίζει ασύστολα, με αφορμή το θέμα του ΟΠΑΠ, υιοθετώντας αβασάνιστα ανυπόστατες καταγγελίες τόσο για τη διαδικασία της πώλησης μετοχών του Οργανισμού όσο και για τη λειτουργία και το ρόλο του ΤΑΙΠΕΔ.

Λίγοι σαν τον Χρήστο!


 
Από τα καλύτερα παιδιά του Δήμου της Χαλκίδας, ο Χρήστος Ασλαματζίδης! Πάντα με καλή διάθεση, πάντα με χαμόγελο και πάντα σοβαρός και μετρημένος στις υποχρεώσεις του.
Η ενασχόλησή του με τις Λαϊκές Αγορές, που είναι ένα από τα δυσκολότερα σε διαχείριση ζητήματα του Δήμου, τον έχει οπλίσει με υπομονή και κατανόηση. Πρόκειται άλλωστε για ένα θέμα που το παίζει στα δάχτυλα.
Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στις λαϊκές, έμποροι και παραγωγοί, μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για το Χρήστο. Το ίδιο και το Πολιτικό προσωπικό της Δημαρχίας και μάλιστα διαχρονικά!

Οι Πειρατές στον διδασκαλικό συνδικαλισμό

Οι Πειρατές κατεβαίνουν στις εκλογές των συνδικαλιστικών οργάνων της εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, κατατέθηκε η συμμετοχή της συνδικαλιστικής παράταξης των Πειρατών, «Πειρατές στην Εκπαίδευση», στην Δ.Ο.Ε. (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας) για το ΚΥΣΠΕ (Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) που είναι το πανελλαδικό συμβούλιο για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
 

Συλλάβετε τον Πάγκαλο

Τη σύλληψη του Θ. Πάγκαλου ζητά σε επιστολή του ο Χάρρυ Κλυνν!

Στην επιστολή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Πάγκαλος, ο οποίος δεν είναι πλέον βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, παραδέχτηκε (Βουλή, 21.09.2010) ότι αυτός και το κόμμα του παραβίασαν συνειδητά το Σύνταγμα των Ελλήνων, τους νόμους και την ηθική τάξη, με αποτέλεσμα να βλαφτεί κατάφωρα το Δημόσιο συμφέρον και να οδηγηθεί μοιραία η Πατρίδα μας στην τραγωδία που ζει σήμερα.
 

Καλό Μήνα απο την Ονειρεμένη Χαλκίδα!!!!


Καλό Μήνα σας εύχεται η Ονειροπαγίδα μας!!!

Ανταρσία από τουλάχιστον 12 κυβερνητικούς βουλευτές κατά των μέτρων -Φόβοι και για άλλους

Θα περάσουν τα μέτρα; Ποιοι και πόσοι θα τα καταψηφίσουν; Τα ερωτήματα αυτά πλανώνται πάνω από τα κομματικά επιτελεία Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. και προκαλούν... σύγκρυο. Σύμφωνα με τις πρώτες «καταγραφές» που έχουν γίνει, η γενική πεποίθηση είναι ότι τα μέτρα θα ψηφιστούν έστω και με οριακή πλειοψηφία.

Οι περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι ισάριθμο με τους 179 βουλευτές που αριθμούν συνολικά τα τρία κόμματα (129 η ΝΔ, 33 το ΠΑΣΟΚ και 17 η ΔΗΜΑΡ).
 

Φόρος ιδιοκατοίκησης, πληρώνεις "ενοίκιο" για το σπίτι σου!!!


 
Σαν κεραμίδι θα «πέσει» στο κεφάλι μας ο νέος φόρος που μελετά το υπουργείο οικονομικών για τους ιδιοκτήτες ακινήτων!! Το νέο σενάριο που εξετάζουν τα «τσακάλια» του οικονομικού επιτελείου περιλαμβάνει επιβολή φόρου στην ιδιοκατοίκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταργηθεί η απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος , η οποία ισχύει για τα τεκμαρτά μισθώματα από ιδιοκατοίκηση. Ουσιαστικά θα επιβληθεί φόρος σε μη πραγματικά εισοδήματα, τα οποία ωστόσο η εφορία θεωρεί ότι αποκτούν όσοι φορολογούμενοι διαμένουν σε δικά τους σπίτια (ιδιοκατοικούν), με την έννοια ότι έχουν κάποιο οικονομικό όφελος επειδή δεν πληρώνουν ενοίκιο! Το «όφελος» αυτό ονομάζεται από την εφορία «τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοκατοίκηση».
 

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέτρεψε επτά (7) περιπτώσεις εκδήλωσης αυτοκτονίας μέσω του διαδικτύου το τελευταίο δεκαήμερο


Οι προτιθέμενοι αυτόχειρες εκδήλωσαν την πρόθεσή τους σε θυρίδες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ιστοσελίδων, τηλεοπτικών σταθμών, ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, αλλά και στο Facebook.
Σε μία περίπτωση ενημερώθηκε η Europol για την αποτροπή αυτοκτονίας στη Γερμανία.
Καθημερινά και σε 24ωρη βάση διενεργείται ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο για τον εντοπισμό τέτοιων περιπτώσεων.
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το τελευταίο δεκαήμερο απετράπησαν συνολικά επτά (7) περιπτώσεις εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονίας μέσω διαδικτύου, σε διαφορές περιοχές της χώρας αλλά και του εξωτερικού.

Ένας στους τέσσερις άνεργος στην Ελλάδα

Στο 24,4% διαμορφώθηκε η ανεργία τον μήνα Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Η μεγαλύτερη ανεργία στην ευρωζώνη καταγράφεται στην Ισπανία, ποσοστό 25,1%.

Ωστόσο, η Ελλάδα ξεπερνάει την Ισπανία στην ανεργία των νέων καθώς στη χώρα μας ανέρχεται στο 55,4% ενώ στην Ισπανία στο 52,9%.

Η ανεργία στην ευρωζώνη τον Αύγουστο παρέμεινε στο 11,4% όσο ήταν και τον Ιούλιο. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που απαντάται από τότε που ξεκίνησαν τα στατιστικά στοιχεία το 1995.

Λύση τώρα, για τους εργαζόμενους της ΙΝΤΕΡΚΕΜ

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων και τεχνιτών του Εις Βαθύ Αυλίδας εργοστασίου ΙΝΤΕΡΚΕΜ Ελλάς, για την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΕ, με αντικείμενο το μέλλον της εταιρείας.
 
 Κατόπιν πρόσκλησής μας την Παρασκευή 26/9/2012 στην αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Εταιρία .
 Πέρα από το Προεδρείο του Ε.Κ.Ε. (Μπασινά Στέφανο και Σμυρναίου Μαρία), από πλευράς Βουλευτών Ν.Εύβοιας παραβρέθηκαν οι κ.κ. Κεδίκογλου Συμεών και Αποστόλου Βαγγέλης.
 Τον Βουλευτή κ. Κεδίκογλου Σίμο, εκπροσώπησε η κυρία Γκόγκου Τζοβάνα, ενώ τον Βουλευτή κ. Αναγνωστάκη Δημήτρη ο κ. Καρατζάς Νίκος.

ΕΚΕ: Συνάντηση με Υπ.Εργασίας για την ΙΝΤΕΡΚΕΜ

 Επιστολή του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας προς τον Υπουργό Εργασίας, για συνάντηση μαζί του, προκειμένου να συζητηθεί η υπόθεση της λειτουργίας της ΙΝΤΕΡΚΕΜ.
  
 ΄Επειτα από την συνάντηση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, με τους Βουλευτές του Νομού μας, κ. Συμεών Κεδίκογλου (ΠΑΣΟΚ), Αποστόλου Ευάγγελο και εκπροσώπους των Βουλευτών, Σίμου Κεδίκογλου (Ν.Δ.) και Αναγνωστάκη Δημήτρη, ως επίσης και την σύμφωνη γνώμη του κ. Μαρκόπουλου (τηλεφωνικά) και εκπροσώπων του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας, αποφασίσαμε ομόφωνα να ζητηθεί μια άμεση συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με θέμα το ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΙΝΤΕΡΚΕΜ μέλος του ομίλου ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ.

Παραίτηση Γραμματέα ΝΕ ΠΑΣΟΚ Εύβοιας, Βαγγέλη Αυλωνίτη


Αυτό το φθινόπωρο δεν είναι σαν τα άλλα. Είναι θλιβερό και μελαγχολικό με την κοινωνία σε απόγνωση και νευρικό κλονισμό από τις απανωτές «διασώσεις».
Η αποκοπή από το ΠΑΣΟΚ μεγάλου τμήματος της κοινωνίας, οφείλεται κυρίως στις εφαρμόζουσες αδιέξοδες πολιτικές.
Πολιτικές που επιδρούν βίαια στα αναιμικά πλέον εισοδήματα της μισθωτής εργασίας, ιδιαίτερα των αδύναμων και ευπαθών κοινωνικά ομάδων.
Αυτό συμβαίνει και στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου. Η συνεχιζόμενη μείωση των εισοδημάτων σε συνδυασμό με την δραματική μείωση της ζήτησης, την ασφυκτική πίεση των επαγγελματιών και την κατακόρυφη αύξηση των ανέργων δημιουργεί ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο και εκρηκτικό περιβάλλον. Στα κοινωνικά αδιέξοδα «επενδύουν» και ενδημούν φαινόμενα των άκρων. Οι χώρες του βορρά – οι οποίες συσσώρευσαν πλούτο- ή θα στηρίξουν εμπράκτως τις αδύναμες χώρες του νότου ή η Ευρωπαϊκή Ένωση οδεύει προς εκτροχιασμό.

Οι γάλλοι επέλεξαν την Alpha Bank για την Εμπορική τράπεζα


 
Τον όμιλο της Alpha Bank καταλήγει,σύμφωνα με πληροφορίες η Εμπορική Τράπεζα.

Όπως αναφέρουν πηγές, η γαλλική Credit Agricole, επέλεξε ως αγοραστή την Alpha Bank για την απόκτηση της Εμπορικής. Προσφορές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πώλησης της τράπεζες είχαν υποβάλλει επίσης και οι τράπεζες Εθνική και Eurobank.

Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν οι πανεπιστημιακοί για τις μειώσεις στις αποδοχές τους

Μετά τις κινητοποιήσεις τους, οι καθηγητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας πρόκειται να προσφύγουν στην δικαιοσύνη, προκειμένου να αποτρέψουν τις μισθολογικές περικοπές.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) υπογραμμίζει ότι θα προχωρήσει άμεσα «στις επιβαλλόμενες δικαστικές ενέργειες τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να διασφαλισθούν οι ελάχιστες εκείνες απολαβές, που αναλογούν στο λειτούργημα του Πανεπιστημιακού Δασκάλου, χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να αποφευχθεί η σημαντική διαρροή επιστημόνων (brain drain) σε Ιδρύματα του εξωτερικού και να συνεχισθεί η αναβάθμιση του ακαδημαϊκού οικοδομήματος της χώρας».

Αυξάνονται οι τιμές των διοδίων στην Εγνατία

Διόδια αυξημένα από 0,30 μέχρι 1,40 ευρώ, αναλόγως κατηγορίας οχήματος, θα πληρώνουν οι οδηγοί από σήμερα 1η Οκτωβρίου, σε όλους τους σταθμούς της Εγνατίας Οδού, σύμφωνα με ανακοίνωση της φερώνυμης εταιρείας και βάσει σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Αναλυτικά, στο 1,70 ευρώ από 1,40 ευρώ μέχρι σήμερα αυξάνεται το κόστος των διοδίων για τα δίκυκλα και τα τρίκυκλα, ενώ για τα ελαφρά οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και με ύψος έως 2,20 μέτρων, το τίμημα διαμορφώνεται στα 2,40 ευρώ από 2.
 

Άγνωστοι οι λόγοι της αυτοκτονίας του γόνου εφοπλιστικής οικογένειας


 Πυκνό μυστήριο καλύπτει τον βίαιο θάνατο του 55χρονου εισοδηματία Πέτρου Θηβαίου του Σπυρίδωνος, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του επί της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου 157 με μια σφαίρα στο κεφάλι, μέσα σε συνθήκες που δημιουργούν πλήθος ερωτημάτων.

Οι μαρτυρίες των γειτόνων της παλιάς αρχοντικής γειτονιάς των βέρων Αθηναίων που κάνουν λόγο για έναν «πλούσιο άνθρωπο με πολλά λεφτά» αλλά και η αποκάλυψη ότι το θύμα πριν από τον πυροβολισμό είχε κατακόψει σε κομφετί δεσμίδες με χαρτονομίσματα συνθέτουν ένα μυθιστορηματικό συμβάν του αστυνομικού δελτίου.

"Αγνοούνται" 150.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ


Τελευταία παράταση μέχρι την Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου, για την απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ δια της φυσικής παρουσίας τους, έδωσε η διοίκηση του Ιδρύματος.

Mέχρι σήμερα παραμένουν άφαντοι 150.000 συνταξιούχοι οι οποίοι αν δεν προσέλθουν μέσα σε 5 μέρες δεν θα λαμβάνουν πλέον από τον Οκτώβριο τη σύνταξή τους μέσω τραπεζών, παρά μόνο με την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος. Αν εξακολουθούν να μην εμφανίζονται , γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να έχουν αποβιώσει και τη σύνταξή τους να εισπράττουν συγγενείς η τρίτοι, η καταβολή της σύνταξης και διακοπεί . Στη συνέχεια θα αρχίσει έρευνα και αν διαπιστωθεί παράπτωμα οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ενώ θα κινηθούν και όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τη διεκδίκηση των παράνομα εισπραχθέντων συντάξεων.

Εξώδικο Καρχιμάκη για τη λίστα του ΣΔΟΕ

 
Mέσω εξωδίκου, στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, τον υπουργό Δικαιοσύνης , Αντώνη Ρουπακιώτη και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), επέλεξε να απαντήσει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης για την εμπλοκή του ονόματός τους στη «λίστα του ΣΔΟΕ».

Ο κ. Καρχιμάκης μέσω της εξωδίκου που απέστειλε ζητά να του γνωστοποιηθεί εάν υφίσταται τέτοιο έγγραφο, στο οποίο περιλαμβάνεται το όνομά του και εφόσον πραγματικά υπάρχει, να του χορηγηθεί, έτσι ώστε να ενημερωθεί για το ποιος, πότε και με βάσει ποια στοιχεία ή καταγγελίες συνέταξε αυτό το έγγραφο.

Συμεών Κεδίκογλου προς Υπουργείο Δημόσιας Τάξης: τι κάνετε με την Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής;


Ενώ η Ελληνική Αστυνομία φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις προσωπικού σε όλη τη χώρα, υπάρχει ακόμα η Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού που απαλλάσσει από τα καθήκοντά τους περίπου 150 αστυνομικούς….
Για το παραπάνω ζήτημα, ο Συμεών Κεδίκογλου κατέθεσε την ακόλουθη ερώτηση:
Κύριε Υπουργέ,
Είναι προφανές ότι σήμερα απαιτείται εξορθολογισμός όλων των υπηρεσιών και της λειτουργίας της δημόσιας μηχανής, μακριά από πρακτικές του παρελθόντος που ευθύνονται κατά ένα μέρος για τη σημερινή κατάσταση της χώρας.

ΕΚΕ: Τίτλοι τέλους για τη ΣΕΛΜΑΝ;;;

 Από την Παρασκευή 28-9-2012 στην πύλη του εργοστασίου της ΣΕΛΜΑΝ, βρίσκονται απολυμένοι (που τους χρωστάνε αποζημιώσεις) και εν ενεργεία εργαζόμενοι μαζί με το Σωματείο τους, διαφυλάτοντας τα περιουσιακά στοιχεία του εργοστασίου.
 Οι εργοδότες ‘’αδειάζουν’’ το εργοστάσιο και το μέλλον του είναι τραγικό.

Με λαμπρότητα ετελέσθη η δεύτερη πανήγυρη του Ιερού Προσκυνήματος Όσιου Ιωάννου του Ρώσσου

 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το Σαββατοκύριακο 29 – 30 Σεπτεμβρίου 2012 η δεύτερη Πανήγυρη του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας. Η δεύτερη αυτή Πανήγυρη καθιερώθηκε το έτος 1970, εις Ανάμνησιν των Εγκαινίων του Ιερού Ναού, τα οποία τέλεσε ο μακαριστός Μητροπολίτης Χαλκίδος Νικόλαος (Σελέντης), την τελευταία Κυριακή του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 1969.
 Το Σάββατο το απόγευμα ετελέσθη ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Παράκληση προς τιμήν του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου και την Κυριακή το πρωί η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, συλλειτουργούντων πολλών Κληρικών και συμπροσευχομένων πολλών ευσεβών χριστιανών.

Ημερίδα ενημέρωσης για την αυτοαπογραφή στο ΓΕΜΗ - Παράταση.

  Ενημερωτική Ημερίδα για τα μέλη του πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Εύβοιας την Πέμπτη 27/09/2012, προκειμένου τα μέλη να ενημερωθούν μέσω έγκυρης και αναλυτικής παρουσίασης κατ΄ αρχήν για την αυτοαπογραφή των επιχειρήσεων στο ΓΕΜΗ αλλά και για άλλα θέματα που σχετίζονται με την γενικότερη λειτουργία του ΓΕΜΗ.
  Η παρουσίαση των θεμάτων του ΓΕΜΗ και της αυτοαπογραφής έγινε από τον κ. Γ. Γεωργακόπουλο, Συντονιστή της Κεντρικής Υπηρεσίας ΓΕΜΗ στην ΚΕΕΕ, τον κ. Γ. Σουρμελή, Τεχνικό Συνεργάτη της ΚΕΕΕ ενώ ο κ. Γεωργόπουλος, εκπρόσωπος του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, παρουσίασε την νέα και ευέλικτη μορφή εταιρείας την Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία(Ι.Κ.Ε). Την Ημερίδα συντόνισε ο κ Β. Βαρελάς μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Εύβοιας.

Ο εθνικός μας ανδρισμός


*του Τάκη Θεοδωρόπουλου

Ακούγοντας τον κ. Μεϊμαράκη να δηλώνει ότι όταν βγάζει το κοστούμι του βγάζει πρώτα το παντελόνι του, σκέφτηκα πως αυτός ο άνθρωπος καταφέρνει να κάνει αυτό που προσπαθώ χρόνια να επιτύχω. Όντως, στην κρεμάστρα πρώτα μπαίνει το παντελόνι και μετά το σακάκι, αλλιώς πρέπει να βρεις κάπου να ακουμπήσεις το σακάκι μέχρι να κρεμάσεις το παντελόνι. Τις δυσάρεστες συνέπειες για τις τσακίσεις του σίδερου μπορείς να τις αποφύγεις όντως αν βγάλεις πρώτα το παντελόνι σου.

Ευτυχώς που υπάρχουν και τα δύσκολα…


Φίλοι της Ονειροπαγίδας προτείνουν βιβλία!

Μέμη Τζαμαρία

Ευτυχώς που δεν γεννήθηκα όμορφη


Κώστας Καρακάσης


Εκδόσεις Ψυχογιός

Ποια άλλη γυναίκα θα τολμούσε να μιλήσει έτσι; Ποια θα μπορούσε να δει μέσα της με τέτοια διαύγεια, να ξεπεράσει τη στοιχειώδη φιλαρέσκεια του φύλου της και να πει κάτι τέτοιο για τον εαυτό της;

Μονάχα μία. Η υπέροχη, η μοναδική, η αξεπέραστη Αθηνά! Ξεκίνησε αρχόντισσα από ένα ελληνικό νησί, ταξίδεψε σε τόπους μακρινούς. Γνώρισε ανθρώπους απλούς, αλλά και βασιλιάδες, επιστήμονες και τυχοδιώκτες.

Οριστικοποιήθηκαν τα μέτρα…


Μας παχαίνουν τα ξενύχτια;


Χάρη στην τεχνολογία που έχουμε στη διάθεσή μας, μπορούμε πλέον να κάνουμε τη νύχτα μέρα, συχνά ερχόμενοι σε κόντρα με τους βιορυθμούς του σώματός μας, που εδώ και χιλιάδες χρόνια ρυθμίζονται με βάση τις εναλλαγές του φωτός -δηλαδή το ξημέρωμα και το δειλινό- και όχι με βάση την ανακάλυψη του Τόμας Έντισον - τον ηλεκτρικό λαμπτήρα. Διόλου τυχαία, λοιπόν, σήμερα οι τρεις στους δέκα ενηλίκους κοιμούνται λιγότερο από έξι ώρες κάθε βράδυ, ενώ υπολογίζεται ότι ο σύγχρονος άνθρωπος κοιμάται κατά 25% λιγότερο σε σύγκριση με το παρελθόν, έχοντας μειώσει τις ώρες ύπνου από περίπου εννιά (το 1900) σε λιγότερο από εφτά την τελευταία δεκαετία.

Φυλάκιση 10 ετών χωρίς αναστολή για τον Γιώργο Πετζετάκι


Σε φυλάκιση 10 ετών, χωρίς αναστολή, καταδίκασε τον επιχειρηματία Γιώργο Πετζετάκι για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, το Β’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Ο ίδιος έλειπε από το δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό του, ο οποίος δήλωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα καταθέσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής και έφεση επί της καταδικαστικής απόφασης.

Η πλευρά του επιχειρηματία επικαλέστηκε στο δικαστήριο την οικονομική κρίση και ισχυρίστηκε ότι είναι κοντά σε συμφωνία για υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο 99 αλλά και σε σύναψη συνεργασίας με επενδυτή προκειμένου να σωθούν οι πάνω από 300 θέσεις εργασίας στην εταιρεία.

Η πορεία του ανθρώπου στο χρόνο…


Προάγγελος διαζυγίου ο γάμος με «κρύα καρδιά»


Οι γυναίκες που διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις για τον γάμο που ετοιμάζονται να κάνουν, διατρέχουν πολύ αυξημένες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο μέσα στην πρώτη τετραετία, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Αυξημένος είναι ο κίνδυνος και στους άντρες που παντρεύονται με «κρύα καρδιά», αλλά οι αμφιβολίες των γυναικών είναι πολύ πιο ισχυρός προάγγελος διαζυγίου.

Πότε και πώς μιλούμε στα παιδιά μας για το σεξ


Γιατί πρέπει να μιλήσετε στα παιδιά σας για το σεξ;
Γιατί μαθαίνουμε στα παιδιά μας πώς να διασταυρώνουν το δρόμο; Γιατί τους δείχνουμε πώς να φροντίζουν το σώμα τους, πώς να το διατηρούν υγιές και καθαρό, πώς να αποφεύγουν τους κινδύνους και τις παγίδες πού κρύβουν τα παιχνίδια μέσα και έξω από το σπίτι, πώς να μένουν μακριά από αγνώστους, πώς να αποφεύγουν κακές και επιβλαβείς συνήθειες όπως το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ ή η χρήση ναρκωτικών; Γιατί προσπαθούμε να τους διδάξουμε όλα αυτά και άλλα πολλά, μικρότερα ή μεγαλύτερα, περισσότερο ή λιγότερο σημαντικά στη ζωή; Τα κάνουμε όλα αυτά για ένα και μόνο λόγο:
Προσπαθούμε να διδάξουμε στα παιδιά μας πώς να προφυλάγονται από οτιδήποτε μπορεί να απειλήσει την υγεία τους έτσι ώστε να μπορούν να χαίρονται και να απολαμβάνουν τη ζωή.

Τι δεν πρέπει να πει ποτέ μια πεθερά στη νύφη της!


1. Πώς να κρατάει το νοικοκυριό της.
2. Κανένα σχόλιο για την καθαριότητα, την θέση των επίπλων ή για τα πιάτα στο νεροχύτη δεν είναι αποδεκτό.
3. Ο γιος μου, φαίνεται πιο αδύνατος δεν τον ταΐζεις; Χτύπημα στη μαγειρική της ή να αμφισβητεί την ικανότητα της να κρατήσει τον γιο της υγιή και χορτασμένο.
4. Ήταν δικός μου πριν γίνει δικός σου! Δύο διαφορετικά πράγματα, η μία μητέρα του, η άλλη σύζυγος, δεν χρειάζεται υπενθύμιση.
5. Δεν θα άφηνα ποτέ το παιδί μου να το κάνει αυτό!